עוגת שוקולד בלתי נשכחת כששוקולד בירה ושוקולטיירית נפגשים קורים הרבה קסמים
והיום יסופר על עוגה עסיסית שאי אפשר להפסיק ליישר שחיתות אמיתית, עם הפתעה רק בביס השני נכונה לכם הפתע שילוב מתוחכם של בירה כהה עם שוקולד מריר
עוגת השוקולד שלי עם בירה בלגית
עוגה עסיסית שאי אפשר להפסיק ליישר שחיתות אמיתית, עם הפתעה רק בביס השני נכונה לכם הפתעה, שילוב מתוחכם של בירה כהה עם שוקולד מריר
בלגיה 2010 באחד מימי הלימודי שוקולד באקדמיה לשוקולד בבריסל, שעת ערב מאוחרת כל חברי לקורס ואנוכי סיימנו עוד יום מרתק ויצאנו לפאב השכונתי, מקום קסום מנורות אדומות משתלשלות מהתקרה מטה, כיסאות ישיבה גבוהים סביב שולחן עגול מעץ, הברמן בחור צעיר עם ניצוץ בעיניים ניגש מחייך ושואל ”מה תשתו ” אני שואלת “מה ממליץ” ? הוא ממשיך “מה אוהבת ” אני צוחקת “תרגש” חולצת השף שלי מבצבצת מתחת לצעיף “אהה את שוקולטייה” הוא מצדיע , אני מחייכת חיוך ענק “יס” , “מהיכן” הוא מתעניין “מישראל” אני משיבה , “וואוו” הוא מתפעל “ביקרתי בישראל לפני שנים חוף ים יפה, אנשים טובים, אני אוהב את ישראל” ומיד ממשיך “אביא לך עוגה שממ עכשיו הכינו אותה, כזאת לא טעמת אבל נראה אם תנחשי מה יש בה” שתיקה סביב השולחן והוא מוסיף בהחלטיות “שתייה לכולם על חשבון הבית, “רק אם תנחשי” ואני נכנסתי לאתגר כי איך אוכל לאכזב את חברי ?
ביס ראשון מהעוגה היא נמסה לי בפה הטעמים מתפרצים לי מרגע לרגע , כולם מסביבי שואלים בסקרנות “נו נטע מה יש שם, מה את מרגישה”? אוף קרציות אני חושבת בליבי, תנו לנשום לחשוב להבין, מתעלמת מהרעשים, מה יש שם אני תוהה מנסה לבחון מקרוב ,התאורה כל כך אדומה קשה לראות ,מריחה קלות את העוגה , הצליח לבלבל אותי הבלגי הזה אני חושבת במהירות, עוד ביס מחכה כמה שניות, טעם של
קפה חזק ממלא את פי כל החושים שלי דרוכים, החיך הרגיש שלי מתעלף עוד רגע , אני קוראת לזה ’אפטר טסט’ עוצמת הטעמים שמתרחשת בפה דווקא אחרי ביס או שניים, מסביבי צחוקים מעודדים “האם נטע תגלה” הברמן ממתין בחיוך מרוצה מרגיש כבר מנצח, אני נושמת במהירות דפיקות הלב שלי מעידות שאני ממש עוד רגע מגלה ” נטע זה לא קפה” זה משהו אחר תתרכזי אני עוצמת עיניים והשפתיים אומרות בקול חד וברור “בירה” !! הברמן כמעט מפיל את הכוס מידו, שוק הלם תדהמה “איך הצלחת אלופה “ ומסמן למלצרית בירות לכולם על חשבון הבית “כיפק הי על ישראל”!!!!
סוף הערב אני ניגשת בשקט לברמן “אני לא יוצאת מכאן בלי המתכון” הוא מחייך חיוך חצי מובס, מביט בי בחיוך “הרצחת וגם ירשת” מחייך תולש דף מהיומן רושם לי במהירות את המתכון, ומיד מוסיף “תדעי לך שעד היום אף אחד לא עלה שיש בעוגה בירה(!!!) תבטיחי לי שתכיני אותה רק לאירועים מיוחדים” אני מחייכת מרימה כוס בירה לאישור, נפרדנו בחיבוק מנצח.
שבוע לאחר מכן סיימתי את הלימודים ואת הקורס שוקולד הנחשק, קיבלתי בטקס מרגש את הדיפלומה שלי וחזרתי לארץ, בדיוק ליום העצמאות טלפון מחברה צוהלת ”נטע מה המצב, על האש אצלי בחג, את תביאי עוגה” זה משפט קבוע אחרי שפעם את העזו לבקש ממני סלט גזר ויצא כל כך מתוק, הבינו שממני מבקשים רק קינוחים.
המצרכים:
3/4 כוס קמח תופח
חצי כוס קקאו בלגי
3/4 כפית קינמון
גרידת מוסקט
250 גרם חמאה רכה
כוס וחצי סוכר חום דמררה
3 ביצים
2 כפיות תמצית ווניל אמיתי
בקבוק בירה בלגית כהה אל תשתמשו בבהירה
100 גרם מיקס אגוזי לוז ופקאן
2 תבניות אנגלישקייק
או תבנית עגולה קוטר 24
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל 170/160 מעלות
2. בקערה לנפות את הקמח, אבקת קקאו, הקינמון ואגוז המוסקט
3. במיקסר להקציף חמאה עם וו שטוח במהירות בינונית רק עד קבלת מרקם קרמי זהירות לא יותר מידי
4. למזוג את הבירה לכוס נפרדת ולהמתין עד שהקצף יעלם (עדיין לא למזוג לתערובת)
5. לאט לאט להוסיף את הסוכר הדמררה עד קבלת מסה קרמית רכה
6. מוספים תמצית ווניל
7. להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי מהירות נמוכה
8. ברגע שקצף הבירה נעלם מוסיפים אותו למיקסר במהירות נמוכה מאוד, לסירוגין פעם קצת מהביה ופעם קצת מהקמח
9. מוסיפים את תערובת האגוזים מקפלים פנימה בעדינות
10. מעבירים לתבנית ואופים למשך שעה עד שעה ורבע בחום של 160 מעלות
11. בדיקה עלי ידי קיסם שיוצא יבש
12. מקרים את העוגה ורק אז מחלצים מהתבנית מצפים בגנש שוקולד 150 מל שמנת מתוקה על 150 גרם שוקולד מריר שכבה כפולה
נבנה ע”י פנינה ולטר בנייה וקידום אתרים
כל הזכויות שמורות לנטע מולה סופר – אין להעתיק ולהשתמש בתכנים או/ו תמונות ללא קבלת אישור בכתב
**במידה ומוצר אזל מהמלאי נחליף אותו למוצר שווה ערך אחר