עוגת תפוחים ואגסים

עוגת תפוחים ואגסים נהדרת שתרצו להכין כבר עכשיו,בניחוח אמרטו שקדים לחג הפסח עליה תקבלו ים של מחמאות

עוגה חגיגית נפלאה בניחוח תפוחים אגסים באמרטו שקדים וקינמון שתרצו להכין לחג הפסח היא טעימה, קלילה ומשאירה טעם של עוד חג שמח.
שמעו סיפור אמיתי, מאז שאני זוכרת את עצמי אני אוהבת את חג הפסח , נו ברור תכף תגידו “בגלל המצות עם השוקולד”‘ ,נכון מאוד, עם השנים פיתחתי קישורים קולינריים ומתכונים משלי במיוחד לחג הפסח ,לכן כשאני נכנסת בפתח הדלת בערב החג,   אני זוכה לקריאות של  “נטע מה הבאת, תראי תראי” לפעמים יש צדיק אחד שבכל זאת מברך ב”נטע חג שמח” אבל עדיין העיניים מחפשות את הקינוח. טוב נו אתם מתארים לעצמכם שיקפצו על זאת שהביאה סלט כרוב ויצעקו “נו נו נראה מה הבאת”? “תראי תראי תביאי לק”?
כשאני מגיעה להתארח במשפחה של בעלי אבוי לי אם לא אביא את “עוגת אברהם “. עוגת אברהם את שואלים על שום מה ? על שום חמי היקר אבא של בעלי, איש יקר סבא מפנק בעל ניחוח אירופאי הונגרי רומני, כשאני רוצה שהוא פשוט ישתגע ממני, אני אצה למטבח ומכינה לו את העוגת תפוחים מסורתית טעמה נפלא,  היא לא כבדה מידי ולכן מתאימה בול לסיום ארוחת החג, היא עשירה באגסים ותפוחים בליקר, מרגיש כמו ריבה ביתית  נפלאה  שעטופה  בבצק חמים עם טעם אגוזים וקינמון הכל ביחד בביס מושלם ומעל יש שכבה קריספית של סוכר דק שמתפצח לנו בפה ומשאיר טעם של עוד, כן אני מלמדת את הטריק שלי לכך במתכון המצורף.
שוב חוזרת לאברהם ואיך גיליתי שיש לי כוח לשחד אותו ? בעזרת העוגה הזאת, פעם מזמן כשהילדים היו ממש קטנים ורצינו לצאת לצימר לסופשבוע רומנטי אני והבעלול שלי, כל מה הייתי צריכה  זה להכין עוגה שכזאת ולצרף להם את 3 הנכדים עם הכלבת שיאצו שלנו ואני מתקבלת תמיד בשמחה ובאהבה עד אין סוף.

עוגת הפסח שלי:

עוגת תפוחים אגסים ביין עם שקדים וליקר אמרטו
3 תפוחים פרוסים לקויות
3 אגסים פרוסים לקוביות
1/2 כוס ליקר אמרטו
כפית סוכר חום
כפית קינמון
לתערובת:
3/4 כוס שמן
1/2 כוס תפוזים או שמנת מתוקה או שמנת צמחית
גרידת קליפת תפוז שלם
1/4 כוס ליקר אמרטו
2 כוסות קמח תופח לפסח
1/2 כוס קמח שקדים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
50 גרם צימוקים – לא חובה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים חצאי יפים
50 גרם פקאן
תבנית עגולה 26 ס”מ משומנת

  • הטיפ שלי לבשל בסיר את התפוחים אגסים ליקר אמרטו סוכר חום וקינמון עד לריכוך, מניחים בצד.
  • מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
  • מכניסים לקערה את כל המרכיבים של העוגה (ללא התפוחים והאגסים) מערבבים היטב למסה הומוגונית
  • מוסיפים את התערובת של האגסים והתפוחים ומערבבים היטב
  • יוצקים לתוך תבנית טיפ זהב: אני מפזרת לפני כן בתחתית התבנית מעט סוכר חום ומעט קינמון ושקדים מולבנים פרוסים
  • מפזרת מעל התערובת שוב מעט סוכר חום עם קינמון מסדרת יפה אגוזי פקאן שלמים לקישוט
  • אופים כשעה ,לשים לב שלא תתייבש, מוציאים גם אם נוצרו סדקים זה בסדר
  • לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר

תיהנו
חג אביב שמח מלא שוקולד ויין

הזמנת מארזי יוקרה, פרלינים וטראפלס מטורפים, ליקרים ויינות בוטיק

לא תאמינו מה אפשר לעשות עם שוקולד!
מגוון סדנאות שוקולד