בצק שמרים פרווה שאמא שלי היתה מכינה
כזה שלא עמדנו בפניו
הטריק כל פעם למלא במילוי אחר שאוהבים.
כתבתי לכם בסוף המתכון את האפשרויות.
מצרכים:
3 כוסות קמח
שמרים
1/4 כוס שמן
5 כפות סוכר
גרידת תפוז
כפית תמצית ווניל אמיתית
1/2 כוס מים (לפי העין אפשר להוסיף עד 3/4 כוס מים)
ביצה
1. את כל החומרים להעביר למיקסר
לערבל כ 8 דקות
2. להתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו
3 לחלק את הבצק לשלושה חלקים
4.מרדדים עם מעט קמח לעלה מלבני
5. למרוח תוספת שאוהבים למשל
*סוכר חום וקינמון
*להוסיף אגוזי מלך גרוסים.
*ממרח שוקולד(פרווה)
*ריבת תות
*ממרח חלבה ומעט שומשום
*ממרח תמרים ושבבי פקאן
חשוב לגלגל לרולדה הדוקה ויפה
נמרח ביצה ולאפות כ 20/25 דקות עד להזהבה.
לקרר ולמזוג מי סוכר מעל
(כוס סוכר עם 3/4 כוס מים על הגז לבשל)
אל תשכחו לצלם ולתייג ולספר לי איך יצא.