יום הולדת לנסיכה של הבית ביקשה עוגת ווניל לבנה מינימום של קישוטים ואני אמא אוהבת ומאוד עסוקה איך אכין 4 שכבות והופ נדלק לי רעיון, הכנתי עוגה וגם סרטון עם מתכון לפי עוגת רולדה המיתולוגית שלי. תקשיבו הטעם מטורףףףף עוגה של פעם אתם באמת חייבים להכין.
רכיבים לעוגה: לבצק 8 ביצים כוס סוכר מעט מלח כוס קמח חצי כפית אבקת אפייה (אם רוצים בצק בצבע חום מוסיפים 2 כפות קקאו ומערבבים)
מילוי הקצפת: 2 מכלי שמנת להקצפה 2 כוסות חלב 2 חבילות אבקת פודינג בטעם שאוהבים, יש ווניל, שוקולד,ריבת חלב ועוד.
אופן ההכנה: מחממים תנור ל-160 מעלות. בקערת המיקסר נערבב את הביצים, הסוכר והמלח עד קבלת קצף תפוח. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ומערבבים לאט לאט בעדינות בתנועות קיפול עד קבלת מרקם אחיד. משמנים 4 תבניות עגולות עם נייר אפיה ומוזגים את הבלילה עליהן מיישרים. אופים 9 עד 10 דקות .
🍫הכי חשוב שהבצק לא יתייבש. מוציאים מהתנור מחכים שהבצק יתקרר כי רק אז אפשר להמשיך.
בנתיים מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב והפודינג לקצפת (אפשר להוסיף 2 כפיות נס קפה לטעם מוקה.) יוצקים את הקצפת על הבצק, משטחים היטב שתהיה כמות שווה . וכך מסדרים 4 שכבות. מיישרים עם פלטה למראה חלק.
קישוטי שוקולד: מזלפים שוקולד לבן עם מעט צבע מאכל ורוד זוהר לתבנית אותיות סילקון לאחר התמצקות השוקולד מחלצים מהתבנית ומסדרים על העוגה.