מתכון בקלוואה מלפוף

לכבוד ט”ו באב
קבלו מתכון בקלוואה מלפוף
של אמא שלי האלופה שושי מולה.

זה התחיל כשקמנו אני והמתבגר שלי, עם מצב רוח למשהו מתוק קייצי ומהיר.
לא התעצלנו קנינו את כל המצרכים והכנו באהבה רבה מלפוף תוצרת בית.
חייבת לציין שאני מסתובבת פה כמו אמא אווזה סופר גאה  ❤❤

הסיפור שלנו עם הבקלאווה מאפיין כל אירוע משפחתי מרגש בר.ת מצווה, הולדת תינוק או חתונה.
ידענו תמיד שבין כל המאכלים והקינוחים
יש קינוח אחד, שרק אמא שלי ידעה להכין
קינוח שבשבילו היינו חוזרים ובאים מכל מקום בעולם, קינוח שהיה מעפיל ומנצח את כולם
ושם אותנו בכיס הקטן.

מראש אני מציינת שעשינו קיצור דרך והשתמשנו בדפי פילו, רק שתדעו שאמא שלי האלופה את הבצק מכינה בעצמה.

המצרכים:
דפי פילו מופשרים
חובה להפשיר בסבלנות אחרת הם נקרעים

למילוי:
3 כוסות של מיקס
עם אגוזי מלך, פיסטוק,
קשיו, בוטנים שקדים.
לגרוס גס יחד עם
כפית וחצי הל ו 4 כפות סוכר.

להברשת הדפים:
150 גרם חמאה מומסת
להבריש כל עלה בנפרד.

שיפוד ברזל

להכנת השירה/סירופ סוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
זיזט לימון
חצי כפית הל
5 טיפות מי וורדים למי שאוהב

משמנים את התבנית
מניחים עלה פילו על השיש מורחים בחמאה
מניחים עוד עלה עליו ומורחים בחמאה
את הבצק מלפפים על השיפוד מניחים לאורכו 2 כפות מתערובת הפיצוחים, מגלגלים דק מהדקים
מכווצים את הרול על השיפוד ומוציאים את המלפוף מכווץ,מניחים בתבנית וכך ממשיכים לסיום מורחים חמאה מעל.

מכניסים למקרר לכמה דקות על מנת שיהיה קל לחיתוך למעויינים באלכסון.

אופים בחום בינוני 160 מעלות עד להזהבה.

בנתיים מכינים את השירה (סירופ סוכר)
בסיר מביאים לסף רתיחה את כל החומרים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד קבלת מרקם סמיך (זהירות חם אש)

כשהבקלוואה מתקררת למזוג את השירה מעל
ולפזר פיסטוקים גרוסים.

אנחנו הכנו 2 תבניות באחת מזגנו 3 כפות על כל מלפוף וקיבלנו טעם עדין ומרקם קראנצ’י
בתבנית השניה ואוו מה עשינו בריכה מזגנו בנדיבות עצומה ואחרי 20 ד העברנו לקופסה.
השירה התמזגה עם הבקלאווה והפכה לפריכה ומושלמת פשוט תענוג.

אז לשיקולכם
ובנימה אישית,
מזומנים להכין גם את הבקלוואה
של שושי מולה אמא שלי הנפלאה  ❤
ספרו לי איך היה

נטע בשביל השוקולד 

סדנת שוקולד זוגית - את מי תרצו לפנק?

מארזי שוקולד, את מי אתם רוצים לפנק?

לא תאמינו מה אפשר לעשות עם שוקולד!
מגוון סדנאות שוקולד

דילוג לתוכן