לטענת חוקרים אמריקאים, השוקולד האהוב עלינו גם טעים וגם בריא.
המחקר העלה ששוקולד עשיר בפלבון, חומר המפריש נוגדי חמצון, מסייע לשמור על לב בריא ומחזור דם תקין ומפחית קרישת דם, מצבים העלולים לגרום להתקף לב או שבץ.
המחקר אישש מחקרים קודמים, לפיהם הקקאו פועל כמנת אספירי, המסייע בהפחתת קרישי דם.
חפיסת שוקולד מריר קטנה מכילה כמות פלבון המצוייה בשישה תפוחים, 4.5 כוסות תה, 28 כוסות יין לבן או 2 כוסות יין אדום.
השוקולד מכיל את החלבון המשמש לגדילה, מסייע לחלוף רקמות ולמערכת החיסון, בעל שומן עשיר בחומצות שומן ידידתיות, המפחיתות כולסטרול בדם ומונעות את חמצונו והשפעתו השלילית על כלי הדם נמצא כי התאוברומין שבשוקולד מסוגל לעצור שיעול עיקש, המרכיב יעיל פי שלושה מהקודיאן, אשר נמצא בתרופות לטיפול מונע שיעול.